Ayvalı ve Keçi Peynirli Kanepeler - Pinklime Foody

Ayvalı ve Keçi Peynirli Kanepeler

Ayvalı ve Keçi Peynirli Kanepeler

Mevsimindeyken ayvalı ve keçi peynirli kanepeler denemek için harika bir tarif! Çünkü bu tarif, göz kamaştırıcı olmasının yanında çok sağlıklı ve lezzetli. İlk bakışta somonlu sushieyi andırsa da bambaşka bit tarif olduğunu belirtmek isterim.

Kahvaltıda, ana yemeğin yanında garnitür ya da başlangıç olarak, partilerde görsel bir menü olarak kullanımı çok uygun!

Sadece iki temel malzemeden oluşsa da keçi peynirine alerjisi olanlar beyaz peynir ya da tulum peyniri de kullanabilir.

Ayvalı ve Keçi Peynirli Kanepeler İçin Gerekli Malzemeler

Ayva: Mevsim ayvalarından olgun ve sulu olanları tercih edin.

Peynir: Ayva püresi ve keçi peynirinin tatları birbirine çok yakışıyor. Tabii ki alerjiniz yoksa kullanın. Keçi peyniri yerine olgunlaştırılmış inek peyniri, tulum peyniri ya da beyaz peynir kullanın.

Ekmek: Bu tarif bayat ekmekleri değerlendirmek için de iyi bir fırsat. Tost ekmeği, tam buğday ekmeği ya da baget ekmeği kullanabilirsiniz. Taze ya da bayat kullanabilirsiniz.

Zeytin yağı: Ekmekleri kızartırken biraz sızma zeytinyağı kullanın.

Dereotu: Servis ederken ayvalı ve keçi peynirli kanepeyi dere otu yapraklarıyla süsleyin. Hem görsellik hem de lezzet için kullanın.

Tuz: Kalın deniz tuzu ya da maldon tuz kullanın.

Talimatlar

Önce ayva püresini hazırlayın.

Ayva püresi hazırlarken ayvaları haşlayabilir ya da közleyebilirsiniz.  Ayvaların kabuklarını soyun. Dilimleyin ve çekirdeklerini temizleyin. Uygun bir tencerede suyun içerisinde  yumuşayana kadar haşlayın. Közleme yönteminde ise  Suda haşlamak fırında yumuşatın. 200C de 20-30 dakika pişirerek de ayva püresi hazırlayabilirsiniz. Yumuşamış ayvaları bir süzgeç içine aktarın, bir çatal yardımıyla ezin. Süzgecin altında kalan püreyi kaşık yardımıyla sıyırın. Ayva püresine isteğe göre şeker ya da bal ilave  edin. Bir kasede hazır bekletin. Fazlasını ağzı kapalı bir cam kavanozda ve buzdolabında en fazla 5 gün saklayın.

Ekmekleri dilediğiniz boyutlarda dilimleyin.  Bir tost ekmeğini dört eşit parçaya ayırırsanız en uygun kanepe boyutunu elde edebilirsiniz. Ekmekleri zeytinyağı ile yağlayın. 200C ısınmış fırında 10 – 12 dakika ısıtın ısıtın.

Keçi peyniri bir çatal yardımıyla ezin. İsteğe göre bal da ilave edebilirsiniz.

Fırından aldığınız ekmeklerin üzerine önce biraz keçi peyniri sürün. Üzerine ayva püresi sürün. Dereotu yapraklarıyla süsleyin. Son olarak maldon tuz ya da deniz tuzu serpin. Sıcak ya da soğuk servis edin.

Tarif videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ayvalı Ve Keçi Peynirli Kanepeler

Sevgiyle kalın..

Ayvalı ve Keçi Peynirli Kanepeler

Mevsimindeyken ayvalı ve keçi peynirli kanepeler, denemek için harika bir tarif! Çünkü bu tarif, göz kamaştırıcı olmasının yanında çok sağlıklı ve lezzetli. İlk bakışta somonlu sushieyi andırsa da bambaşka bit tarif olduğunu belirtmek isterim. Kahvaltıda, ana yemeğin yanında garnitür ya da başlangıç olarak, partilerde görsel bir menü olarak kullanımı çok uygun!
Hazırlama Süresi10 dakika
Pişirme Süresi30 dakika
Toplam Süre40 dakika
Kategori: Ana Yemeğin Yanına, Başlangıç, Kahvaltı
Mutfak: Avrupa Mutfağı, Fransız Mutfağı
Diyet: Diyabet, Helal, Vejetaryen
Etiket: ayva püresi, ayvalı kanepe, kanepe, keçi peynirli kanepe
Porsiyon: 12
Yazar: Pinklime Foody

Aletler

  • 1 süzgeç

Malzemeler

  • 3 tane tost ekmeği beyaz, tam buğday ya da kepekli
  • 1 büyük boy ayva
  • 30 gr keçi peyniri
  • 5-6 dal dere otu
  • kalın deniz tuzu ya da maldon tuz
  • bal isteğe göre

Talimatlar

  • Ayva püresi hazırlarken ayvaları haşlayabilir ya da közleyebilirsiniz.  Ayvaların kabuklarını soyun. Dilimleyin ve çekirdeklerini temizleyin.
  • Uygun bir tencerede suyun içerisinde  yumuşayana kadar haşlayın.
  • Közleme yönteminde ise  suda haşlamak yerine fırında yumuşatın. 200C de 20-30 dakika pişirerek de ayva püresi hazırlayabilirsiniz.
  • Yumuşamış ayvaları bir süzgeç içine aktarın, bir çatal yardımıyla ezin. Süzgecin altında kalan püreyi kaşık yardımıyla sıyırın.
  • Ayva püresine isteğe göre şeker ya da bal ilave  edin. Bir kasede hazır bekletin.
  • Fazlasını ağzı kapalı bir cam kavanozda ve buzdolabında en fazla 5 gün saklayın.
  • Ekmekleri dilediğiniz boyutlarda dilimleyin.  Bir tost ekmeğini dört eşit parçaya ayırırsanız en uygun kanepe boyutunu elde edebilirsiniz.
  • Ekmekleri zeytinyağı ile yağlayın. 200C ısınmış fırında 10 – 12 dakika ısıtın ısıtın.
  • Keçi peyniri bir çatal yardımıyla ezin. İsteğe göre bal da ilave edebilirsiniz.
  • Fırından aldığınız ekmeklerin üzerine önce biraz keçi peyniri sürün. Üzerine ayva püresi sürün. Dereotu yapraklarıyla süsleyin. Son olarak maldon tuz ya da deniz tuzu serpin.
  • Sıcak ya da soğuk servis edin.

Related Posts

Balkabağı Marmelatı

Balkabağı Marmelatı

Sonbahar resmen burada! Balkabağı tarifleri de sonbaharı kutlamanın en lezzetli yolu.. Labne, tereyağı ile harika bir uyum oluşturacak balkabağı marmelatı karşınızda! Birkaç tatlı baharat, biraz bal ya da şekerle harika bir kahvaltılık hazırlayacağız. Tabii ki balkabağı püresini de unutmayalım. Sonuçta en temel malzememiz o! Ben, […]

Közlenmiş Havuç Salatası

Közlenmiş Havuç Salatası

Bu közlenmiş havuç salatası özel davetlerinizde sofranızı zengin göstermek için mükemmel bir alternatif . Tahinli sosla servis edildiğinde hem göze hem de damaklara hitap eden mükemmel bir salatanız olacak . Yapımı oldukça basit. Havuçları basitçe közleyin ve soslayın. İşte bu kadar basit! Bu közlenmiş havuç […]



Bir Cevap Yazın


Pinklime Foody sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et