Çikolatalı ve Portakallı Yulaf Lapası - Pinklime Foody

Çikolatalı ve Portakallı Yulaf Lapası

Çikolatalı ve Portakallı Yulaf Lapası

Çikolatalı ve portakallı yulaf lapası kahvaltı için mükemmel bir alternatif. Çikolata ve portakalın uyumunu da tartışmaya gerek yok sanırım. Şöyle çabucak hazırlansın, sağlıklı ve lezzetli olsun kahvaltım diyorsanız mutlaka deneyin. Vegan, glutensiz, diyabetik ve ketojenik diyete de oldukça uygun!

Tarife geçmeden önce bu çikolatalı ve portakallı yulaf lapası ile ilgili bir anımdan bahsetmek istiyorum. Yulaf, daha çok diyet tariflerinde kullanılan bir gıda. İçerisindeki lif sayesinde uzun süre tok tutabildiği için tercih ediliyor. Ancak anladığım kadarıyla tadı pek sevilmiyor. Zaten yulafa önyargısı olan çok fazla kişi de tanıyorum. Beni en çok şaşırtan ise çikolatalı ve portakallı yulaf lapası tarifime gelen bir yorum oldu.

“Çikolata yiyeceksem neden yulaf tercih edeyim ki” diye bir yorum alınca gerçekten çok üzüldüm. Çünkü insanlar zayıflamak için sevmedikleri şeyleri yiyorlardı demek ki! Benim bildiğim zayıflamak, sevmediğimiz şeyleri yemekle değil  sevdiğimiz şeylerin porsiyonlarını küçülterek olur. Sizi bilmem ama ben zayıflamak için asla sevmediğim şeyleri yiyemem. Yulafın tadını gerçekten çok seviyorum. Burada verdiğim tarif de bitter çikolata içeriyor da olsa bir diyet tarifi değil. Diyet yaparken yenir mi,  evet. Ama zayıflatmaz! Sadece şeker içermediği ve tok tuttuğu için tercih edilebilir. Bununla beraber vegan, temiz içerikli, lezzetli ya da çabuk hazırlandığı için de ayrıca tercih edilebilir.

Çikolatalı Ve Portakallı Yulaf Lapası İçin Gerekli Malzemeler

Yulaf kepeği: Kalın öğütülmüş yulaf kepeği kullandım. İnce öğütülmüş yulaf kepeği de tercih edebilirsiniz.

Su: Süt de olur. Ancak ben su ile pişen yulaf lapasını daha çok seviyorum.

Kakao tozu: mümkünse ham kakao tozu

Portakal: kabuğunu ve suyunu kullanacağız. Ayrıca servis ederken birkaç dilim portakal kullanın.

Bitter çikolata: Servis ederken kullanın.

Çiğ badem: küçük doğranmış ya da dövülmüş badem kullanın.

Talimatlar:

Önce uygun bir tencere y ada tavaya yulaf ve suyu alın. Orta ateşte sık sık karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Daha sonra hafifçe kıvam almaya başlayınca kakao tozunu, rendelediğiniz portakal kabuğu ve portakal suyunu ilave edin. Sonra iyice karıştırın. Suyunu yeterince çekince ocaktan alın.

Servis edeceğiniz kaseye kakaolu yulaf lapasını alın. Üzerini bitter çikolata, portakal dilimleri ve çiğ bademle süsleyip sıcak sıcak tüketin.

Tarif videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Çikolatalı ve Portakallı Yulaf Lapası

Sevgiyle kalın..

Çikolatalı Ve Portakallı Yulaf Lapası

Çikolatalı ve portakallı yulaf lapası kahvaltı için mükemmel bir alternatif. Çikolata ve portakalın uyumunu da tartışmaya gerek yok sanırım. Şöyle çabucak hazırlansın, sağlıklı ve lezzetli olsun kahvaltım diyorsanız mutlaka deneyin. Vegan, glutensiz, diyabetik ve ketojenik diyete de oldukça uygun!
Hazırlama Süresi5 dakika
Pişirme Süresi7 dakika
Toplam Süre12 dakika
Kategori: Kahvaltı
Mutfak: Avrupa Mutfağı
Diyet: Diyabet, Glütensiz, Helal, Düşük Kalori, Düşük Yağ, Vegan, Vejetaryen
Etiket: çikolatalı yulaf lapası, kakolu yulaf lapası, portakallı yulaf lapası
Porsiyon: 2
Yazar: Pinklime Foody

Malzemeler

  • 8 yk yulaf kepeği
  • 150 ml su
  • ½ yk kakao tozu
  • ½ portakal kabuğu ve suyu
  • bitter çikolata
  • çiğ badem

Talimatlar

  • Önce uygun bir tencere y ada tavaya yulaf ve suyu alın.
  • Orta ateşte sık sık karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  • Daha sonra hafifçe kıvam almaya başlayınca kakao tozunu, rendelediğiniz portakal kabuğu ve portakal suyunu ilave edin.
  • Sonra iyice karıştırın. Suyunu yeterince çekince ocaktan alın.
  • Servis edeceğiniz kaseye kakaolu yulaf lapasını alın. Üzerini bitter çikolata, portakal dilimleri ve çiğ bademle süsleyip sıcak sıcak tüketin.

Related Posts

Badem Kreması Tarifi

Badem Kreması Tarifi

Bu badem kreması vegan, glütensiz, şekersiz ve ketojenik diyete de uygun! Sadece tek malzeme ve biraz sabır ile sağlıklı bir badem kremanız olacak. Kahvaltılarda ekmeğe sürmek, smoothienize ve yulaf lapanızı lezzetlendirmesi için kullanacağınız enfes bir tarif! Tabi bir de fit tatlılar için de mükemmel bir […]

Balkabağı Marmelatı

Balkabağı Marmelatı

Sonbahar resmen burada! Balkabağı tarifleri de sonbaharı kutlamanın en lezzetli yolu.. Labne, tereyağı ile harika bir uyum oluşturacak balkabağı marmelatı karşınızda! Birkaç tatlı baharat, biraz bal ya da şekerle harika bir kahvaltılık hazırlayacağız. Tabii ki balkabağı püresini de unutmayalım. Sonuçta en temel malzememiz o! Ben, […]



1 thought on “Çikolatalı ve Portakallı Yulaf Lapası”

Bir Cevap Yazın


Pinklime Foody sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et