Çikolatalı Kestane Lokmaları - Pinklime Foody

Çikolatalı Kestane Lokmaları

Çikolatalı Kestane Lokmaları

Fit, sağlıklı ve lezzetli tatlılarda bugün çikolatalı kestane var! Hazırlaması çok basit olan bu tarif, rafine şekersiz, glütensiz ve doğal ürünlerden oluşuyor. Bu çikolatalı kestane tatlısını daha önce pişirdiğiniz fazla kestaneleri değerlendirmek için yapabilirsiniz. Bir önceki yazımda bahsettiğim haşlanmış kestaneler bunun için oldukça uygun. Sağlıklı ve lezzetli çikolatalı kestane tarifimize geçelim.

Çikolatalı Kestane Lokmaları İçin Gerekli Malzemeler

Kestane: Önceki yazımda kestane çeşitlerinden ve pişirme tekniklerinden uzunca bahsettim. İstediğiniz cins ve boyutta kestaneleri seçebilirsiniz.

Çikolata: Bitter çikolata tercih ettim. Sütlü ya da beyaz çikolata da kullanabilirsiniz.

Hindistancevizi Yağı: Benmari usulü erritiğiniz çikolatayı inceltmek için kullanabilirsiniz.

Bal: Ben bu tarifte tatlandırıcı olarak bal kullandım. Pekmez, pudra şekeri, esmer şeker de diğer seçeneklerden. Ayrıca başka sağlıklı tatlandırıcıları da tercih edebilirsiniz.

Talimatlar:

Önce kestaneleri pişirmek gerekiyor. Bu tarifte buğulanmış ya da haşlanmış kestane kullanın.

Önce kestaneleri yıkayın ve kurutun. Kestanenin düz tarafını kesme tahtasına yerleştirin. Yuvarlak yüzeyine bir bıçak yardımıyla çarpı (X) şeklinde çentik atın. Çentikleri çok derin atmamaya özen gösterin. Daha sonra yapışmaz tabanlı bir tavaya dizin. Üzerlerini kapatacak kadar su ilave edin. Kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Kabukları açılmaya başlayınca bir kürdan yardımıyla kontrol edin. Yumuşayan kestaneleri ocaktan alın. 15- 20 dakika ılıttıktan sonra kabuklarını soyun.

Tüm soyulmuş kestaneleri derin, cam bir kaba alın. Balı ilave edin ve bir el blenderi yardımıyla iyice ezin. Bu işlem için mutfak robotu da kullanabilirsiniz. Eğer gerekiyorsa çok az sıcak su da ilave edebilirsiniz. Kestane ezmesi şekil alabilen bir kıvamda olmalıdır.

Kestane harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın ya da silikon kalıpta  da şekillendirebilirsiniz. Şekil verdiğiniz kestaneleri buz dolabında soğutun. Bu ara çikolatayı hindistancevizi ile birlikte benmari usulü eritin. Kestane lokmalarını çikolataya bulayın ve mutlaka yağlı kağıda dizin. 25-30 dakika buz dolabında soğutun. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.  Bunun için hindistancevizi rendesi, nar taneleri, biberiye yaprakları ve farklı renkli çikolatalar kullanabilirsiniz.

Çikolatalı kestane lokmalarını kapalı bir saklama kabında 3 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.

Ayrıca kolay soyulan kestane tarifi burada!

Sevgiyle kalın..

Çikolatalı Kestane Lokmaları

Fit, sağlıklı ve lezzetli tatlılarda bugün çikolatalı kestane var! Hazırlaması çok basit olan bu tarif, rafine şekersiz, glütensiz ve doğal ürünlerden oluşuyor. Bu çikolatalı kestane tatlısını daha önce pişirdiğiniz fazla kestaneleri değerlendirmek için yapabilirsiniz
Hazırlama Süresi15 dakika
Pişirme Süresi25 dakika
Toplam Süre40 dakika
Kategori: Fit tatlılar, Tatlılar
Mutfak: Avrupa, Orta Doğu Mutfağı
Diyet: Glütensiz, Helal, Düşük Kalori, Düşük Yağ, Vejetaryen
Etiket: çikolatalı kestane, çikolatalı tatlılar, fit tatlılar, kestane dolgulu çikolata, kestane şekeri, kolay tatlılar
Porsiyon: 8 tane
Yazar: Pinklime Foody

Aletler

  • 1 el blenderi ya da mutfak robotu

Malzemeler

  • 300 gr kestane
  • 3 yk bal
  • 1 yk hindistancevizi yağı
  • 160 gr bitter çikolata artırıp azaltılabilir.

Talimatlar

  • Önce kestaneleri pişirmek gerekiyor. Bu tarifte buğulanmış ya da haşlanmış kestane kullanın.
  • Önce kestaneleri yıkayın ve kurutun. Kestanenin düz tarafını kesme tahtasına yerleştirin. Yuvarlak yüzeyine bir bıçak yardımıyla  çarpı (X) şeklinde çentik atın. Çentikleri çok derin atmamaya özen gösterin.
  • Daha sonra  yapışmaz tabanlı bir tavaya dizin. Üzerlerini kapatacak kadar su ilave edin. Kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Kabukları açılmaya başlayınca bir kürdan yardımıyla kontrol edin. Yumuşayan kestaneleri ocaktan alın.
  • 15- 20 dakika ılıttıktan sonra kabuklarını soyun. Tüm soyulmuş kestaneleri derin, cam bir kaba alın. Balı ilave edin ve bir el blenderi yardımıyla iyice ezin. Bu işlem için mutfak robotu da kullanabilirsiniz. Eğer  gerekiyorsa çok az sıcak su da ilave edebilirsiniz. Kestane ezmesi şekil alabilen bir kıvamda olmalıdır.
  • Kestane harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın ya da silikon kalıpta  da şekillendirebilirsiniz. Şekil verdiğiniz kestaneleri buz dolabında soğutun.
  • Bu ara çikolatayı hindistancevizi ile birlikte benmari usulü eritin. Kestane lokmalarını çikolataya bulayın ve mutlaka yağlı kağıda dizin. 25-30 dakika buz dolabında soğutun.
  • Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.  Bunun için hindistancevizi rendesi, nar taneleri, biberiye yaprakları ve farklı renkli çikolatalar kullanabilirsiniz.

Notlar

Çikolatalı kestane lokmalarını kapalı bir saklama kabında 3 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.

Related Posts

Granola Pizza Tarifi

Granola Pizza Tarifi

Alternatif bir kahvaltı ya da sağlıklı ve hafif bir tatlı arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu tarif hem gözünüze hem de midenize hitap ediyor.. Malzemeler: Granola Karışımı için; Omega tohumları Kuruyemişler (çiğ ve tuzsuz) Yulaf ezmesi Kuru meyveler Hindistan cevizi tozu 1 adet kararmış muz 50 gr […]

Dolgulu Fit Hurma Tarifi

Dolgulu Fit Hurma Tarifi

Bu fit hurma tatlısı hem görünüşü hem de lezzetiyle misafirleri etkilemenin güzel bir yolu. Rafine şeker içermediğinden temiz ve sağlıklı bir içeriğe de sahip. Vagan, şekersiz ve glütensiz bir tatlı arıyorsanız bu fit hurma tatlısını mutlaka denemelisiniz. Lif ve potasyum kaynağı olması da cabası! Yılbaşı, […]



1 thought on “Çikolatalı Kestane Lokmaları”

Bir Cevap Yazın


Pinklime Foody sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et