Ev Yapımı Vegan Protein Tozu - Pinklime Foody

Ev Yapımı Vegan Protein Tozu

Ev Yapımı Vegan Protein Tozu

Herkese merhaba! Karşınızda, ev yapımı vegan protein tozu! Spor yapanlar, fit kalmak isteyenler ya da sadece sağlıklı bir protein kaynağı isteyenler için harika bir tarifle geldim! Üstelik bitkisel, glütensiz ve tertemiz! Piyasada çok fazla seçenek elbette var ancak katkı maddesiz ve ucuzunu bulmak gerçekten zor.. üstelik uzun vadede birçok zararlı etkileri de ortaya çıkabiliyor! Ben ev yapımı protein tozunu, öğünlerimde sağlıklı ve kolay bir protein kaynağı olarak kullanıyorum ayrıca yapımı da çok kolay! Kenevir, keten, çia tohumları ile ayçekirdeği ve kabak çekirdeğini öğüterek çok kolay bir şekilde elde edebilirsiniz. İlk olarak bu tohumların faydalarına bakalım..

Chia Tohumu

Chia tohumunun en bilinen özelliği sıvılarla karıştığında jel kıvamını alıp midede genişlemesi ile tokluk hissi oluşturması. Ancak başka pek çok faydası da bulunuyor. %40 oranında lif içererek sindirim sistemini düzenler, içerdiği antioksidanlar sayesinde kanser hücreleriyle savaşır. Aynı zamanda1 yemek kaşığı cia tohumunda omega 3 yağ asitleri ve 2gr protein bulunur.

Keten Tohumu

Yüksek oranda lif, protein, omega-3 bulunduran güçlü bir antioksidandır. Güçlü bir antioksidan olması sayesinde serbest radikalleri ve kanserli hücrelerin çoğalmasını önler. Dikkat çeken bir diğer özelliği ise 1 yemek kaşığında 1,6gr protein bulundurması..

Kolesterolü dengeler, kan şekerini düzenler ve tansiyonu düşürür. Bununla beraber sıvılarla karıştırıldığında tokluk hissi oluşturan bir gıdaya döner.

Kabak Çekirdeği

Zengin bir magnezyum, demir ve çinko kaynağıdır. Kalp ve kemik sağlığı, tansiyon ve kan şekerini düzenleme açısından önemlidir. 1 yemek kaşığında 1 gr protein bulundurur.

Kenevir Tohumu

İçeriğinde vücudumuz için dışarıdan alınması gereken 9 esansiyel aminoasidin tamamını bulundurur. Bu yüzden kenevir tohumu tam proteinlerden biri olarak da bilinir. Ancak bu hala kesin bir bilgi değildir. 1 yemek kaşığı kenevirde 3gramdan fazla protein bulunur. İçeriğindeki çeşitli aminoasitler sayesinde kalp sağlığını korur, omega3 ile de bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca egzama, kuru cilt sorunlarının çözümünde de etkilidir.

Ayçekirdeği

Magnezyum, potasyum, demir ve çinkonun yanı sıra A, B ve E vitaminlerini bolca içerir. 1 yemek kaşığı ayçekirdeğinde 2gr protein bulunur.

Malzemeler ve Araç-Gereçler:

  • kenevir tohumu
  • keten tohumu
  • çia tohumu
  • ayçekirdeği
  • balkabağı çekirdeği
  • Mutfak robotu ya da blender

Oranları artırıp azaltmak size kalmış. Bununla beraber her malzemeden aynı ölçüde kullanmanız daha iyi sonuç verecektir.

Tarif Adımları:

Tüm malzemeleri robotta iyice kıyın. İsterseniz hepsini ayrı ayrı kıyıp da karıştırabilirsiniz. Hava almayan bir cam kapta saklayabilirsiniz..

Yoğurt, salata ve meyvelerle tüketebilirsiniz. Ayrıca kurabiye, kek ve çöreklerinize de ekleyebilirsiniz.. Kısacası kesinlikle denemeniz gereken muhteşem bir tarif!

Bir de Ev Yapımı Yoğurt tarifine bir bakın derim..

Sevgiyle kalın..



1 thought on “Ev Yapımı Vegan Protein Tozu”

Bir Cevap Yazın


Pinklime Foody sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et