Kaşar Dolgulu Patates Mücveri ( Hash Browns) - Pinklime Foody

Kaşar Dolgulu Patates Mücveri ( Hash Browns)

Kaşar Dolgulu Patates Mücveri ( Hash Browns)

Hash browns ya da patates mücveri rendelenmiş patatesin köfte gibi şekil verilip yağda kızartılmasıyla yapılıyor. Bu tarifte kızartma tekniğini kullanmadan sağlıklı bir hashbrowns pişirme tekniğinden bahsettim. Ayrıca işe biraz kaşar peyniri katıp bambaşka ve muhteşem bir patates mücveri elde ettim. 

Yaygın tarifte patatesler rendelenir, suyu sıkılır ve baharat katılıp şekil verilir. Sonra da yağda kızartılır. Bu tarifte ise önce patatesleri biraz haşlayacağız. Yarı yarıya pişmiş olacakları için az yağda pişirmek yeterli olacak.

Patates Mücveri için Gerekli Malzemeler

Patates: Nişasta oranı yüksek, sarı patates

Yumurta: İsteğe bağlı olarak patates harcına ilave edin. Patatesler iyice yumuşadıysa bağlayıcı olarak yumurta kullanmanıza gerek yoktur.

Nişasta: mısır nişastası ya da buğday nişastası

Peynir: eriyebilen kaşar, mozarella ya da dil peyniri

Pişirmek için zeytinyağı ya da tereyağı

Tuz ve karabiber

Talimatlar

Uygun bir tencereye suyu dökün ve kaynatın. . Patateslerin dağılacak kadar uzun süre pişmemeleri gerekir. Bu yüzden haşlama suyuna tuz ekin. Sonra patatesleri kabuklu ya da kabuksuz ve tüm şekilde kaynayan suya atın. En fazla 8 dakika üstü kapalı şekilde haşlayın. 5 dakikadan sonra bir çatal yardımıyla patatesleri kontrol edin. Hafifçe yumuşayan ama şeklini kaybetmeyen patatesleri sudan alın. Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelinceye kadar soğutun.

Soğuyan patatesleri rendenin büyük deliklerini kullanarak rendeleyin. Uygun bir kaseye aktarın. Üzerine nişasta, kullanacaksanız yumurta, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. 15 – 20 dakika üstü kapalı şekilde buzdolabında soğutun. 

Orta genişlikte bir tavayı ocağa oturtun. Ateş önce orta olsun, daha sonra biraz kısın. Tavayı yağlayın. Patatesli harcın yarısını tavaya yayın..  Daha sonra üzerine kaşar peyniri serpin ve geri kalan patates harcını da bunun üzerine yayın ve bir spatula yardımıyla düzeltin. Özellikle kenarlardan kapatmaya çalışacak şekilde düzeltin. Üstü kapalı şekilde 15 – 20 dakika pişirin. Her 10 dakikada bir kontrol edin.

Patates mücveri cızırdayıp tabanı altın sarı- kahve renklerini aldıysa diğer tarafını çevirin. Geniş bir spatula ile çevirmeye çalışın. Eğer yeterli genişlikte bir spatulanız yoksa tavanın kapağını kullanın. Patates mücverinin pişen tabanı aşağıda kalacak şekilde kapağa aktarın. Daha sonra tavayı, kapağın üzerine ters çevirin. Kapak aşağıda, tava onun üstünde ters bir şekilde duruyor olmalıdır. Tavayı tekrar düz çevirince patates mücveri çevrilmiş olacak. Haliyle biraz şekli bozulur, mücveri tekrar düzeltmeyi ihmal etmeyin. 15 – 20 dakika da bu şekilde kısık ateşte pişirin. Eğer gerekiyorsa tekrar ters yüz edin.

İki tarafı da istediğiniz şekilde kızarmışsa mücveri servis edin. İsteğe göre üzerine erimiş tereyağı döküp servis edin.

Lezzetli mi lezzetli kaşar dolgulu patates mücveri tarifinin videolu anlatımına linkten ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Kaşar Dolgulu Patates Mücveri ( Hash Browns)

Hash browns ya da patates mücveri rendelenmiş patatesin köfte gibi şekil verilip yağda kızartılmasıyla yapılıyor. Bu tarifte kızartma tekniğini kullanmadan sağlıklı bir hashbrowns pişirme tekniğinden bahsettim. Ayrıca işe biraz kaşar peyniri katıp bambaşka ve muhteşem bir patates mücveri elde ettim.  Yaygın tarifte patatesler rendelenir, suyu sıkılır ve baharat katılıp şekil verilir. Sonra da yağda kızartılır. Bu tarifte ise önce patatesleri biraz haşlayacağız. Yarı yarıya pişmiş olacakları için az yağda pişirmek yeterli olacak.
Hazırlama Süresi15 dakika
Pişirme Süresi40 dakika
Soğutma Süresi15 dakika
Toplam Süre1 saat 10 dakika
Kategori: Ana Yemek, Ana Yemeğin Yanına, Kahvaltı
Mutfak: Avrupa Mutfağı
Diyet: Glütensiz, Helal, Vejetaryen
Etiket: hash browns, patates mücveri
Porsiyon: 4
Yazar: Pinklime Foody

Aletler

  • 1 rende

Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 1 küçük yumurta
  • 1 yk tepeleme mısır nişastası
  • 150 gr rendelenmiş kaşar y ada mozarella
  • Tuz ve karabiber
  • 2 yk zeytinyağı ya da tereyağı

Talimatlar

  • Uygun bir tencereye suyu dökün ve kaynatın. . Patateslerin dağılacak kadar uzun süre pişmemeleri gerekir. Bu yüzden haşlama suyuna tuz ekin. Sonra patatesleri kabuklu ya da kabuksuz ve tüm şekilde kaynayan suya atın. En fazla 8 dakika üstü kapalı şekilde haşlayın. 5 dakikadan sonra bir çatal yardımıyla patatesleri kontrol edin. Hafifçe yumuşayan ama şeklini kaybetmeyen patatesleri sudan alın. Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelinceye kadar soğutun.
  • Soğuyan patatesleri rendenin büyük deliklerini kullanarak rendeleyin. Uygun bir kaseye aktarın. Üzerine nişasta, kullanacaksanız yumurta, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. 15 – 20 dakika üstü kapalı şekilde buzdolabında soğutun.
  • Orta genişlikte bir tavayı ocağa oturtun. Ateş önce orta olsun, daha sonra biraz kısın. Tavayı yağlayın. Patatesli harcın yarısını tavaya yayın..  Daha sonra üzerine kaşar peyniri serpin ve geri kalan patates harcını da bunun üzerine yayın ve bir spatula yardımıyla düzeltin. Özellikle kenarlardan kapatmaya çalışacak şekilde düzeltin. Üstü kapalı şekilde 15 – 20 dakika pişirin. Her 10 dakikada bir kontrol edin.
  • Patates mücveri cızırdayıp tabanı altın sarı- kahve renklerini aldıysa diğer tarafını çevirin. Geniş bir spatula ile çevirmeye çalışın. Eğer yeterli genişlikte bir spatulanız yoksa tavanın kapağını kullanın. Patates mücverinin pişen tabanı aşağıda kalacak şekilde kapağa aktarın. Daha sonra tavayı, kapağın üzerine ters çevirin. Kapak aşağıda, tava onun üstünde ters bir şekilde duruyor olmalıdır. Tavayı tekrar düz çevirince patates mücveri çevrilmiş olacak. Haliyle biraz şekli bozulur, mücveri tekrar düzeltmeyi ihmal etmeyin. 15 – 20 dakika da bu şekilde kısık ateşte pişirin. Eğer gerekiyorsa tekrar ters yüz edin.
  • İki tarafı da istediğiniz şekilde kızarmışsa mücveri servis edin. İsteğe göre üzerine erimiş tereyağı döküp servis edin.


1 thought on “Kaşar Dolgulu Patates Mücveri ( Hash Browns)”

Bir Cevap Yazın


Pinklime Foody sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et