Közlenmiş Havuç Salatası

Közlenmiş Havuç Salatası

Bu közlenmiş havuç salatası özel davetlerinizde sofranızı zengin göstermek için mükemmel bir alternatif . Tahinli sosla servis edildiğinde hem göze hem de damaklara hitap eden mükemmel bir salatanız olacak .

Yapımı oldukça basit. Havuçları basitçe közleyin ve soslayın. İşte bu kadar basit! Bu közlenmiş havuç salatası ile misafirlerinizi sofranıza hayran bırakacağınızı garanti ediyorum .

Közlenmiş havuç salatası için gerekli malzemeler

Havuç :  Ben bu havuç salatası tarifinde mor havuç kullandım. Ancak turuncu havuç da kullanabilirsiniz. Bazı büyük market ya da pazarlarda daha renkli havuç çeşitleri de bulmanız mümkün . Pembe, sarı ve beyaz gibi . . .

Zeytinyağı : Sızma zeytinyağı

Karabiber ve tuz : Taze öğütüp kullanın .

Tahin : hazır  ya da ev yapımı tahin kullanabilirsiniz .

Yoğurt : tamamen isteğe göre tahinle hazırlayacağımız salata sosuna ilave edebilirsiniz .

Limon : Suyunu ve isteğe göre kabuğunu irendeleyerek kullanın .

Sarımsak : İnce ince kıyın ya da rendeleyin.

Nar taneleri ve Antep fıstığı : Sunum yaparken salatanızı süsleyin .

Talimatlar

Önceden fırını 200 C ısıtın. Daha sonra havuçları iyice yıkayın. Yıkarken kıvrımlı kısımlarındaki çamurları temizlemek için bir fırça kullanabilirsiniz . Daha sonra isteğe göre havuçların kabuklarını soyun. Kabuklu da kullanabilirsiniz. Eğer küçük ve ince havuçları kullanmayı tercih ederseniz kabuklarını soymanıza gerek kalmayacaktır.

Temizlediğiniz havuçları uygun boyuttaki bir fırın kabına aktarın. Zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edin . temiz ellerinizle masaj yapar gibi karıştırın. Havuçların her tarafına yağ ve baharatların eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Önceden ısıttığınız fırına sürün. 35- 40 dakika kontrol ederek pişirin.

Havuçlar pişerken salata sosunu hazırlayın. Uygun bir kaseye tahin ve eğer kullanmak isterseniz yoğurdu katın. Karıştırın. Limon suyunu yavaşça ilave ederek hızlıca karıştırın. Limon suyu tahinin kıvamını artıracaktır. Bu yüzden limon suyunu kontrollü ilave etmeniz gerekir. Sosun ne kadar yoğun olacağına böylece karar verebilirsiniz. Ne kadar limon suyu ilave ederseniz sos o kadar katı olacaktır.

Tahinli sosa sarımsak ve tuzu da ilave edip karıştırın.

Havuçlar pişince közlenmiş havuç salatasını servis edeceğiniz tepsi ya da kayık tabağa ortada daha uzunlar ve kenarlara doğru daha kısalar olmak üzere havuçları dizin. Üzerine hazırlamış olduğunuz tahinli sosu dikkatlice dökün ve gerekiyorsa bir kaşık yardımıyla düzeltin.

Son olarak servis etmeden önce ayıkladığınız ( Nar tanelerini kolayca ayıklayabilmek için tıklayın) nar taneleri ve küçük parçalı Antep fıstığı ile süsleyin. Soğuk ya da sıcakken servis edebilirsiniz.

Notlar

Bu közlenmiş havuç salatası ana yemeğin yanında garnitür olarak tüketileceği gibi hafif bir öğle ya da akşam yemeği olarak da çok iyidir. Vegan seçenek için tahin sosuna ilave edilen yoğurdu yok sayın.

Tarif videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Közlenmiş Havuç Salatası

Sevgiyle kalın.

Yazdir

Közlenmiş Havuç Salatası

Bu közlenmiş havuç salatası özel davetlerinizde sofranızı zengin göstermek için mükemmel bir alternatif . Tahinli sosla servis edildiğinde hem göze hem de damaklara hitap eden mükemmel bir salatanız olacak . Yapımı oldukça basit. Havuçları basitçe közleyin ve soslayın. İşte bu kadar basit! Bu közlenmiş havuç salatası ile misafirlerinizi sofranıza hayran bırakacağınızı garanti ediyorum .
Kategori Ana Yemeğin Yanına, Salata
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Diyet Diyabet, Glütensiz, Helal, Vejetaryen
Etiket havuç salatası, karamelize havuç, közlenmiş havuç
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 40 dakika
Toplam Süre 50 dakika
Porsiyon 1
Yazar Pinklime Foody

Malzemeler

  • 7-8 tane havuç
  • 1 yk tahin
  • ½ yk limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • ½ yk yoğurt isteğe göre
  • 3 yk zeytinyağı
  • nar taneleri ve Antep fıstığı

Talimatlar

  • Önceden fırını 200 C ısıtın.
  • Daha sonra havuçları iyice yıkayın. Yıkarken kıvrımlı kısımlarındaki çamurları temizlemek için bir fırça kullanabilirsiniz . Daha sonra isteğe göre havuçların kabuklarını soyun. Kabuklu da kullanabilirsiniz.
  • Eğer küçük ve ince havuçları kullanmayı tercih ederseniz kabuklarını soymanıza gerek kalmayacaktır.
  • Temizlediğiniz havuçları uygun boyuttaki bir fırın kabına aktarın.
  • Zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edin . temiz ellerinizle masaj yapar gibi karıştırın. Havuçların her tarafına yağ ve baharatların eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
  • Önceden ısıttığınız fırına sürün. 35- 40 dakika kontrol ederek pişirin.
  • Havuçlar pişerken salata sosunu hazırlayın. Uygun bir kaseye tahin ve eğer kullanmak isterseniz yoğurdu katın. Karıştırın.
  • Limon suyunu yavaşça ilave ederek hızlıca karıştırın. Limon suyu tahinin kıvamını artıracaktır. Bu yüzden limon suyunu kontrollü ilave etmeniz gerekir. Sosun ne kadar yoğun olacağına böylece karar verebilirsiniz.
  • Ne kadar limon suyu ilave ederseniz sos o kadar katı olacaktır.
  • Tahinli sosa sarımsak ve tuzu da ilave edip karıştırın.
  • Havuçlar pişince közlenmiş havuç salatasını servis edeceğiniz tepsi ya da kayık tabağa ortada daha uzunlar ve kenarlara doğru daha kısalar olmak üzere havuçları dizin.
  • Üzerine hazırlamış olduğunuz tahinli sosu dikkatlice dökün ve gerekiyorsa bir kaşık yardımıyla düzeltin.
  • Son olarak servis etmeden önce ayıkladığınız nar taneleri ve küçük parçalı Antep fıstığı ile süsleyin. Soğuk ya da sıcakken servis edebilirsiniz.

Notlar

Bu közlenmiş havuç salatası ana yemeğin yanında garnitür olarak tüketileceği gibi hafif bir öğle ya da akşam yemeği olarak da çok iyidir. Vegan seçenek için tahin sosuna ilave edilen yoğurdu yok sayın.

Related Posts

Brüksel Lahanalı Salata

Bu brüksel lahanalı salata vitamin ve besin içeriği açısından oldukça zengin. Bu tarifi yapmayı ve yemeği çok seveceksiniz! Hem çok besleyici hem de çok sağlıklı ve temiz bir içeriğe sahip. Sonbahar hasadından elde ettiğimiz cevizler, narlar ve kabaklarla da rengarenk bir görüntü elde ediyoruz! Sonbaharı […]

Vegan Gökkuşağı Topları

Beni tanıyanlar renkli şeyleri ne kadar çok sevdiğimi bilir sanırım. Bence renklerin mutlulukla bir ilgisi var. Ne kadar renk o kadar sevinç, o kadar neşe! Bu atıştırmalıklar hem görüntüleriyle hem de sağlıklı ve tatmin edici olmalarıyla sizi çok çok sevindirecek! O kadar masum bir içeriği […]



1 thought on “Közlenmiş Havuç Salatası”

Bir Cevap YazınCevabı iptal et


Pinklime Foody sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Exit mobile version