Keçiboynuzu Unu

Keçiboynuzu Unu

En eski bitki türlerinden biri keçi boynuzu.. Halk arasında harnup olarak bilinir. Sert yapısı ve yoğun çekirdeklerinden dolayı bir türlü nasıl yiyeceğimi bilemediğim bir bitkiydi; bu zamana kadar..

Doğruyu söylemek gerekirse kendim için yaptığım en güzel şeylerden biri baharat öğütücü almak oldu.. Çünkü bu sayede çok sert gıdaların tüketimi mümkün!

Keçiboynuzunun içeriğinde demir, kalsiyum ve bağışıklık güçlendirici onlarca mineral olduğunu öğrenince işte ilacımı buldum! dedim. Çünkü bünyemde eksik ne varsa hepsi ondaymış! E araştırırken en kolay nasıl tüketileceğini de buldum; un ya da toz haline getirmek!

Keçiboynuzu ununu marketlerde tabi ki bulabiliriz ama beni tanıyanlar bilir, bazı şeyleri kendim yapmak konusunda baya inatçıyım! Keçiboynuzunun çok sert kabukları, ondan da sert çekirdekleri olduğunu bilirsiniz. Bu yüzden toz ya da un haline getirebilmek için bir öğütücüye ihtiyacımız olacak.

Keçiboynuzu Unu Nasıl Yapılır?

Malzemeler: keçiboynuzu.

Araç-gereçler: Baharat öğütücü, elek ya da süt süzgeci.

  • Keçiboynuzlarını iyice yıkayın.
  • Önceden ısınmış 200C fırında 10-15 dakika kurutun. Bu, aynı zamanda keçiboynuzunun gevrekleşip daha çabuk un haline gelmesini sağlayacak.
  • Keçiboynuzunu elinizle küçük parçalar halinde ve çekirdekleriyle beraber öğütücüye alın. 30 saniye çekin, öğütücüyü 10-20 saniye dinlendirip tekrar bir 30 saniye çekin. Makinenizi dinlendirmek onun ömrünü uzatacaktır, unutmayın!
  • Elde ettiğiniz unu elekten geçirin. İri taneleri isterseniz tekrar öğütebilirsiniz.
  • Keçiboynuzu ununu cam bir kavanozda ve buzdolabında saklayın.
Keçiboynuzu Unu İle Neler Yapabiliriz?

Doğruyu söylemek gerekirse bu, benim hala üzerinde çalıştığım bir konu! Tariflerimi deneyerek sizlere sunmak isterim çünkü. Ben şimdiye kadar kurabiye ve kahve denemeleri yaptım. Ancak keçiboynuzu unundan ekmek, pekmez, kek de yapabilirsiniz. Benim favorim keçiboynuzu kahvesi oldu. Size de tavsiye ederim..

Sevgiler..

Ayrıca videolu anlatım için tıklayın 🙂


Related Posts

Vegan Gökkuşağı Topları

Beni tanıyanlar renkli şeyleri ne kadar çok sevdiğimi bilir sanırım. Bence renklerin mutlulukla bir ilgisi var. Ne kadar renk o kadar sevinç, o kadar neşe! Bu atıştırmalıklar hem görüntüleriyle hem de sağlıklı ve tatmin edici olmalarıyla sizi çok çok sevindirecek! O kadar masum bir içeriği […]

Közlenmiş Havuç Salatası

Bu közlenmiş havuç salatası özel davetlerinizde sofranızı zengin göstermek için mükemmel bir alternatif . Tahinli sosla servis edildiğinde hem göze hem de damaklara hitap eden mükemmel bir salatanız olacak . Yapımı oldukça basit. Havuçları basitçe közleyin ve soslayın. İşte bu kadar basit! Bu közlenmiş havuç […]



1 thought on “Keçiboynuzu Unu”

Bir Cevap YazınCevabı iptal et


Pinklime Foody sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Exit mobile version